SOSYAL BİLİMLER SEMPOZYUMU
100. YILINDA CUMHURİYET VE ÇANAKKALE SEMPOZYUMU
Yazım Kuralları
Sempozyum yazım kuralları aşağıda belirtilmiştir.
Bildiri Özetleri Teslimi
Önerilecek bildiri özetleri yeni ve özgün araştırmalar ve çalışmalara dayanmalı; daha önce bilimsel etkinliklerde sunulmamış ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olmalıdır. Bildiri özetinde araştırma sorusunun ve bildirinin dayanacağı araştırmanın açıkça ifade edilmesi, araştırma metodolojisi ve veri kaynakları hakkında bilgi verilmesi, bildirinin hedefinin ne olduğunun açıklanması beklenmektedir. Bu doğrultuda bildirinin görgül araştırma verilerine ya da başka tür kaynaklara (örneğin, tarihsel belgeler, arşiv kaynakları, sözlü tarih vd.) dayalı olarak ileri sürdüğü savların; alanındaki mevcut araştırma birikimiyle kurduğu ilişkinin ve parçası olduğu araştırma alanına özgün katkısının açık bir biçimde belirtilmesi gerekmektedir. Sempozyuma, bireysel bildirilerin yanı sıra panel, atölye, poster bildiri veya yuvarlak masa gibi başka sunum önerileriyle katılmak da mümkündür. Sempozyum kapsamında gerçekleştirilecek sözlü sunumlar için verilebilecek azami süre 20 dakikadır. Sempozyum dili Türkçedir. Bildiri özetleri Türkçe olarak 300-500 kelime aralığında hazırlanmalı, başvuru metnine kısa özgeçmiş ve iletişim bilgileri de eklenmelidir.
Bildiri Hakkında
Katılımcı öğrenci ücretsiz, akademisyenlerden 200 Türk Lirası talep edilmektedir.
Bildiri Özeti
Bildiri özetleri en geç 18/12/2023 tarihine kadar e-posta eki olarak sempozyumcebsader@gmail.com e-posta adresine gönderilmelidir. Bildiri metinleri Türkçe hazırlanacaktır. Önerilen bildiriler, en az iki hakem tarafından karşılıklı gizlilik esasına uygun olarak değerlendirilecektir. Değerlendirme sonuçları, 20/12/2023 tarihinde bildiri sahiplerine doğrudan ve sempozyum web sitesinde (ÇEBSADER) duyurulacaktır.
Sunum Süreleri
İki gün boyunca yürütülecek sempozyumda, her bildiri, 15 dakikalık sunumlar halinde olacaktır. Ayrıca, katılımcıların da bildiriler üzerine görüşlerini belirtmeleri istenecektir. Sempozyumda sunulması kabul edilen bildiriler Kuram ve Bağlam dergisinde yayımlanacaktır.
– Sözlü sunumlar, ilan edilen oturum gün ve saatlerinde PowerPoint vb. programlar aracılığıyla, sempozyum organizasyonuna bildirilmiş olan yazarlardan biri tarafından yapılacaktır.
Özet Yazım Kuralları
-
Bildiri özetleri Türkçe olarak yazılmalıdır.
-
Bildirilerin başlık ve metin yazı karakteri Times New Roman, 12 punto olmalı ve bildiriler 1,5 satır aralığı ile iki yana yaslı şekilde yazılmalıdır. Ayrıca sayfanın üst, alt, sol ve sağ taraflarında 3’er cm’lik boşluk bırakılmalıdır.
-
Yazarın/yazarların unvanı ve adı soyadı başlığın altında yer almalı, hemen altındaki satırda kurum bilgileri (Üniversite/ Fakülte) belirtilmelidir.
-
Bildiri özetleri en az 300, en fazla 500 kelime içerecek şekilde yazılmalıdır. Özette; amaç, yöntem, bulgular ve tartışma ile en az 3 anahtar kelime yer almalıdır.
Bildiri özetleri yayınlanacağı için daha sonra üzerinde değişiklik yapılmayacaktır. -
Gönderilen bildiri özetleri aynı şekilde basılacağından yazım hatalarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu konudaki sorumluluk yazarlara aittir.
Panel Önerileri
Panel önerileri aşağıdaki ölçütlere göre değerlendirilecektir:
Panel katılımcılarının önerdiği konu başlıklarının panel ana başlığı ve sempozyumun kavramsal temasıyla uyumu,
Panel önerileri kapsamında gelen bildiri özetlerinin sempozyum bireysel bildiri özetleri için yukarıda belirtilen bilimsel ve biçimsel standartları karşılaması.
Panel önerileri için açıklama:
Sempozyum Düzenleme Komitesi’nin belirlediği panel başlıkları dışında panel önerisinde bulunmak da mümkündür. Bunun için panel başkanının en az üç konuşmacıdan oluşan bir panel oluşturması ve konuşmacıların konu başlıkları ve özetleriyle birlikte panel önerisini Sempozyum Düzenleme Komitesi’ne iletmesi gerekmektedir.
Atölye, Poster Bildiri, Yuvarlak Masa Önerileri için açıklama:
Söz konusu önerilerin Sempozyum Düzenleme Komitesi’ne iletilmesi gerekmektedir.
Olabildiğince kapsayıcı/esnek bir yapıda tasarlanarak, belirtilen alanlardaki mevcut literatüre katkı sağlayacak yeni ve özgün araştırmaları, sempozyuma çağırmak ve çok çeşitli disiplinlerden araştırmacıları buluşturmak üzere hazırlanmıştır. Sempozyumun kavramsal içeriğiyle uyumlu bireysel bildirilerin ya da panel önerilerinizi bekliyoruz.
SEKRETERYA
Baş Sekreter: Kübra Nur ÇİÇEK
Arda ESERSİN
Canberk KIRILMAZ
Ecem ÇELİKEL
E. Eren GÖÇERİ
Murat YEŞİLDAĞ
Mücahit KILIÇ
Rumeysa AYDIN